BALKAN VE KARADENİZ BÖLGESEL KOMİSYONU GENEL KURULU

     Edirne İl Özel İdaresinin üye olduğu Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı’nın(CPMR)  alt komisyonu olan Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu’nun(BBSRC) Üçüncü Toplantısı 13 Haziran Cuma günü Margi Hotel’de gerçekleştirildi.

       ‘’AB Denizcilik ve Ulaşım Politikası Çerçevesinde Balkan ve Karadeniz Bölgesi’’ konulu toplantıya Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK başkanlık yaptı.

       Oturumda AB Komisyonu Denizcilik ve Balıkçılık Dairesi Başkanlığı yetkilisi Svetoslas STOYANOV, Karadeniz’de Mavi Ekonominin oluşturulması gerektiğinden bahsetti. Ardından Bulgaristan Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ilze ATANASOVA, Bulgaristan ve Karadeniz perspektifinde Denizcilik ile ilgili gruplardan söz etti.

      Varna Denizcilik Akademisinden Natalia NIKOLOVA, ,Vasco Da Gama Projesi hakkında bilgi verdi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Destek Ofisi Koordinatörü Aykut ONAT ise Karadeniz ve Tuna arasındaki işbirliği örneklerini anlattı.

Avrupa Birliği içerisinde diyalog ve işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan  Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu’nun 7 ülkeden 23 üyesi bulunuyor. Toplatılara Uzman Burcu ÖZER gözlemci olarak katılım sağladı. 

Bu içerik 16.06.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 562 kez okundu.