EMBO Destek ve Programları Başvuru Tarihleri Açıklandı

EMBO Destek ve Programları Başvuru Tarihleri

Türkiye, Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında  dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (EMBO)’na 1993 yılından beri üyedir.

Bugüne kadar birçok Türkiyeli araştırmacı EMBO Programları ve Desteklerinden yararlanmaktadır. Örneğin, EMBO Yerleşim Desteği Programı ile 2006 yılından beri 22 araştırmacı Türkiye’de laboratuvar kurup çalışmalarını başlatmak için destek aldı.

2015 yılı Yerleşim Desteği alan Türkiyeli araştırmacılar (http://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/turkiyeden-4-bilim-insani-embo-yerlesim-destegini-almaya-hak-kazandi ).

Çağlar ÇEKİÇ

Bilkent Üniversitesi

Aşkın KOCABAŞ

Koç Üniversitesi

Yongsoo PARK

Dokuz Eylül Üniversitesi

Umut ŞAHİN

Boğaziçi Üniversitesi

 
EMBO Programları ve Destekleri ile son başvuru tarihleri:
  1. EMBO Yerleşim Desteği Programı (Installation Grants) – Son Başvuru Tarihi: Her Yıl 15 Nisan http://tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/embo/icerik-embo-programlari
  1. EMBO Genç Araştırmacı Programı (Young Investigator Programme) - Son Başvuru Tarihi: Her Yıl 1 Nisan http://tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/embo/icerik-embo-programlari
  1. EMBO Kısa Dönemli Burslar – Sürekli Açık
  1. EMBO Uzun Dönemli Burslar – Her Yıl 15 Şubat, 15 Ağustos
  1. EMBO Bilimsel Etkinlik Destekleri
Ayrıca, EMBO destek ve programları hakkında sorularınız için uidb@tubitak.gov.tr vejale.sahin@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Bu içerik 07.01.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 483 kez okundu.