ERA-NET Cofund Sürdürülebilir Kentleşme Çağrısı Açıldı

ERA-NET Cofund Sürdürülebilir Kentleşme Çağrısı,

Sürdürülebilir Kentleşme Küresel Girişimi – Gıda-Su-Enerji Bağı (SUGI-FWE Nexus), gıda, su ve enerji bağlamında karşılaşılan güçlüklere yenilikçi çözümler üretebilmek adına dünya genelinde ayrı ayrı yapılan araştırma ve yenilik çalışmalarını bir araya getirmek amacıyla JPI Urban Europe ve Belmont Forum tarafından ortaklaşa açılan bir çağrıdır. SUGI-FWE Nexus dünya çapında araştırma ve yenilik çalışmaları üzerine kurulu daha dirençli, uygulamalı kentsel çözümler geliştirme amacını taşımaktadır. SUGI-FWE Nexus Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmekte ve Ufuk 2020 ERA-NET Cofund altında fonlanmaktadır.

Çağrı 9 Aralık 2016 tarihinde açılmış olup, son başvuru tarihi 15 Mart 2017’dir. Proje önerileri, en az üç katılımcı ülkeden en az üç ortağın yer aldığı bir proje konsorsiyumu tarafından sunulmalıdır. Oluşturulacak konsorsiyumda, en az iki Avrupa Birliği üye ve aday ülkesi ile en az bir Avrupa Birliği dışından çağrıya katılan bir ülke (ABD, Arjantin, Brezilya, Japonya, Katar vb.) bulunması, projenin desteklenebilmesi için önemle tavsiye edilmektedir.

TÜBİTAK söz konusu çağrıya €350.000 ile katılım sağlamaktadır ve Türk proje ortakları aşağıda yer alan üç başlığa da başvuru yapabilmektedir:

·         Robust Knowledge, Indicators and Assessments
·         Multi-level Governance and Management of the Food-Water-Energy Nexus
·         Managing Potential Strategies and Solutions to address emerging Risk and Tradeoffs at the intersection of Sustainable Urbanisation and the Food-Water-Energy Nexus
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi için çağrı metnini inceleyebilirsiniz.

Başvuru Süreci

Söz konusu çağrıda iki aşamalı başvuru ve değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. İlk aşamada başarılı bulunan konsorsiyum ikinci aşamaya davet edilmektedir. Konsorsiyum tarafından sunulacak başvuru formunun, Austrian Research Promotion Agency (FFG) elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gerekmektedir.

Türkiye ortaklarının sunacağı projeler 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenecektir. Program ve sunulacak proje ile ilgili başvuru koşulları ve detaylı bilgi için program web sayfasını ziyaret ediniz.

Ülkemizden yapılan başvurularda, FFG başvuru sistemine yapılan başvuruya ek olarak, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrimiçi ortamda başvurular alınacaktır. TÜBİTAK’a sunulacak başvurularda sunulması gereken dokümanlara (Başvuru FormuKaynaklar ve Bütçe ve Gerekçesi) sistem üzerinden ulaşılması mümkündür. Basılı olarak gönderilmesi gereken belgelerin Kurumumuza ulaştırılması gereken son tarih 29/03/2017’dir. Kurumumuza sunulan önerinin gerekli şartları taşımaması durumunda konsorsiyuma sunulan öneri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Son başvuru tarihi (Konsorsiyum): 15/03/2017 – 21:00 (TSİ)

Son başvuru tarihi (TÜBİTAK) – Çevrimiçi Başvuru: 15/03/2017 – 17:30 (TSİ)

Son başvuru tarihi (TÜBİTAK) – Basılı Evrak Gönderimi: 29/03/2017 – 17:30 (TSİ)        

                                 
Çağrı Takvimi

Çağrı Başlangıcı

9 Aralık 2016

İlk Aşama Son Başvuru Tarihi

15 Mart 2017

İkinci Aşamaya Hak Kazananların Açıklanması

Mayıs 2017

İkinci Aşama Son Başvuru Tarihi

20 Eylül 2017

Destek Kararının Açıklanması

Aralık 2017

Projelerin Başlangıcı

Aralık 2017-Mart 2018

 

TÜBİTAK İrtibat Bilgisi

Alperen Zekeriya KARATAŞ
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu - TÜBİTAK
Telefon: +90 312 298 12 76
 

Ek Bilgi

Çağrı ile ilgili olarak TÜBİTAK tarafından Ocak ayı içerisinde bir bilgilendirme etkinliği düzenlenecek olup detaylı bilgi TÜBİTAK web sayfasında ve e-posta yoluyla duyurulacaktır.

Aryıca, ilgili çağrı için bir matchmaking etkinliği düzenlenmektedir. Söz konusu etkinlik 12/01/2017 tarihinde Leipzig/Almanya’da gerçekleştirilecek olup, etkinlikle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Çağrı ile detaylı bilgi için çağrı web sayfasını ziyaret edebilir, sorularınızla ilgili olarak JPI Urban Europe ve Belmont Forum Çağrı Sekreterlikleri ile irtibata geçebilirsiniz:
 
JPI Urban Europe Çağrı Sekreteryası

İsim

Kuruluş

Telefon

E-posta

Johannes Bockstefl

FFG (AT)

+43 5 77 55 5042

johannes.bockstefl@ffg.at

Hanna Scheck

FFG (AT)

+43 5 77 55 5068

johanna.scheck@ffg.at

Marcus van Leeuwen

NWO (NL)

+31 70 344 0931

m.vanleeuwen@nwo.nl

 
Belmont Forum Çağrı Sekreteryası

İsim

Kuruluş

Telefon

E-posta

Susanna Ehlers

NSF (US)

+1 703 292 7583

sehlers@nsf.gov

Maria Uhle

NSF (US)

+1 703 292 2250

muhle@nsf.gov

 
Katılımcı Fon Kuruluşlarının İrtibat Noktaları

Katılımcı kuruluşların irtibat noktaları için lütfen buraya tıklayınız.
Bu içerik 20.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 582 kez okundu.