Fulbright Akademik Araştırma Burs Programı

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından 2017-2018 akademik yılında Amerikan üniversitelerinde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyenlere araştırma bursu sağlanacaktır.

  • Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından 2017-2018 akademik yılında Amerikan üniversitelerinde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyenlere araştırma bursu sağlanacaktır.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursu, Amerika Birleşik Devletleri’nde burs süresince yaşam ve araştırma masrafları, sağlık sigortası (Accident and Sickness Program for Exchanges) ile gidiş-dönüş yol ücretini kapsamaktadır.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursuna seçilen kişiler, ABD’deki araştırma faaliyetlerine, 2017-2018 akademik dönemi içerisinde başlarlar. Araştırmanın belirtilen akademik yıl içinde yapılması zorunludur ve en erken Ağustos 2017, en geç Şubat 2018′ de bursun kullanılmaya başlanması gerekmektedir. Programa daha erken veya daha geç başlamak mümkün değildir.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursu, verildiği akademik yıl için geçerlidir. Bursun başka bir akademik yıla ertelenmesi mümkün değildir.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursu, en az 3 en fazla 12 aya kadar olan bir süre için verilir. Sunulan projenin kapsamı ve Program’ın finansal durumu göz önüne alınarak bursun ne kadar süre için verileceğine karar verilecektir.
  • Burs karşılıksızdır. Ancak, burs kapsamında yapılan araştırmaların sonucunda yayınlanacak basılı eserlerin birer kopyasının Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’na verilmesi ve yayınların Fulbright Akademik Araştırma Bursu sonucunda hazırlandığının belirtilmesi araştırmacıdan beklenir.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursu karşılığında zorunlu hizmet yoktur, ancak bursiyerlerin ABD’deki programlarını tamamladıktan sonra, ABD J-1 vizesi kuralı gereği, Türkiye’ye dönmeleri gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi : 27.10.2016

Bu içerik 25.07.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 407 kez okundu.