“HEPİMİZ AYNI TAKIMDAYIZ“

II. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Akran Eğitimi ve Proje Tanıtımı 30 Nisan 2014 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

 Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Trakya Üniversitesi ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın işbirlikleriyle 12-13-14 Mayıs 2014‘de Edirne’de gerçekleştirilecek olan etkinliğin tanıtımına Edirne Valisi Hasan Duruer’in eşi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın eşi, Rektörümüz Prof.Dr. Yener Yörük’ün eşi, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Erengül Özdemir, akademisyenler ve etkinlikte yer alacak öğrenciler katıldı.

Otizm konulu kamu spotunun izlenmesinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Yeşim Özlü Fazlıoğlu “Hepimiz Aynı Takımdayız“ sloganlı etkinliğin amacını, “Balkanlar ve Trakya bölgesinde yaşayan engelli öğrencilerin toplumla bütünleşmesine katkı sağlamaktır” diyerek açıkladı. Bedensel, zihinsel, işitme engelli ve otistik öğrencilerin çeşitli spor dallarında yarışacağı yarışmalarda bu yıl yedi Balkan ülkesinin de katılımcı olacağını söyleyen Fazlıoğlu, bedensel yeteneklerini kullanmakta zorluk yaşayan öğrenciler için yarışmalarda “motor aktiviteler” kategorisinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu Öğrenci Korosu katılımcılara mini bir konser verdi. Kırklareli Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinin tiyatro gösterisiyle tanıtım son buldu.

 

 

Ek Resimler
Bu içerik 30.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 690 kez okundu.