III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

T.C. Başbakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Temsilciği tarafından desteklenen, Trakya Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Edirne Valiliği ve T.C. Edirne Belediyesi’nin ortağı olduğu III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları projesi programında yer alan Eğitim Semineri 08 Mayıs 2015 tarihinde T.Ü. Merkez Kütüphane Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşması proje yürütücüsü Prof. Dr. Yeşim FAZLIOĞLU tarafından yapıldı. Fazlıoğlu konuşmasında, engelli çocukların spor yoluyla toplum ile bütünleştirilmesinin önemine değinerek, 11-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları projenin önemine vurgu yaptı.
III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları projesinde gönüllü olarak yer alacak üniversite öğrencilerinin, engelli bireylere karşı olumlu tutum geliştirmeleri ve bir projede yer alma tecrübesi yaşamaları sağlanacaktır. Söz konusu Eğitim Semineri ile de gönüllü öğrencilerin, engelli bireylere nasıl yaklaşım göstermeleri gerektiği, toplumda engelli bireylerin durumu ve bireysel farklılıklarımız üzerine bilgi edindiler.
Eğitim Semineri’nde üniversitemiz öğretim üyeleri ve uzmanları; Öğr.Gör.Galibiye ÇETREZ İŞCAN, Sosyal Hizmet Uzmanı Harun CANARSLAN, Ody. ve Konuşma Boz. Yrd.Doç.Dr. Şule YILMAZ, Uzman Fizyoterapist Pınar ŞENYILMAZ, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Dilber TEZEL, Öğr..Gör. Nilüfer Sivrikaya TOKGÖZ, Öğr Gör. İlknur Kobaş TEPE yaklaşık olarak 250 gönüllü üniversite öğrencisine engellilere yaklaşım ve tutum konusunda eğitim verdi. 
Bu içerik 08.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 442 kez okundu.