TÜBİTAK- NRF Ortak Proje Çağrısı Açılacaktır

TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2018-2020 yıllarında desteklenmek üzere ikili işbirliği çağrısı açılacaktır. 2523 kodlu programa başvurular 1 Mart 2017’den itibaren alınmaya başlanacak olup,  son başvuru tarihi 3 Nisan 2017’dir.


Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Güney Koreli araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. Çağrıda herhangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır.


Çağrı açıldığında, Türkiye'deki proje ortaklarının TÜBİTAK'a, Güney Koreli proje ortaklarının ise NRF’e başvurmaları gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. TÜBİTAK ve NRF kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Çağrı sonucunda, toplam 4 projenin fonlanması planlanmaktadır.


Çağrıya ilişkin detaylar, 1 Mart 2017 itibariyle  http://www.tubitak.gov.tr/tr/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/icerik-... sayfasında yayınlanacaktır. 


TÜBİTAK- NRF İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortaklar proje başvurularını elektronik olarak 2523 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden 1 Mart 2017 - 3 Nisan 2017 tarihleri arasında yapabilecektir. Islak imzalı belgelerin ise 13 Nisan 2017 tarihine kadar TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı’na posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir
Bu içerik 08.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 264 kez okundu.