TÜBİTAK-ARDEB BİLGİLENDİRME GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜBİTAK-ARDEB Bilgilendirme Günü Etkinliği 11 Mart 2015 tarihinde 09:00-12:30 saatleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonunda gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve TÜBİTAK 1000 projesi yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa İNAN TÜBİTAK’ın AR-GE için araştırmacılara sunduğu kaynakları, bunların miktarlarını, üniversitemizin halihazırdaki proje üretme kapasitesini ve Türkiye ölçeğinde Trakya Üniversitesinin yerini ortaya koyan bir açılış konuşması yaparak, araştırmacıları mevcut durumumuz konusunda bilgilendirdi. Trakya Üniversitesi’nden çok sayıda araştırmacının katıldığı etkinlikte, üniversitemizde çalışan ve TÜBİTAK projesi deneyimine sahip genç araştırmacılardan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Hacı Ali GÜLEÇ, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem ÇEVİK ve Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji AD öğretim üyesi Doç. Dr. Gülnur KIZILAY ÖZFİDAN kendi deneyimlerini anlattılar. Adı geçen araştırmacılar, TÜBİTAK projelerinde nasıl yürütücü oluklarını, ne tür zorluklar yaşadıklarını, bu zorlukları aşmak için ne tür çözümler ürettiklerini ve ilk kez TÜBİTAK ulusal destek programlarından birine başvuracak araştırmacılara yönelik önerilerini paylaştılar.

TÜBİTAK-ARDEB Bilgilendirme Günü Etkinliği’ne konuk konuşmacı olarak katılan Bülent Ecevit Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa SÖZEN, etkili bir sunum yaparak, üniversitemiz araştırmacılarını TÜBİTAK ulusal destek programlarının içerikleri ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgiler sundu.

Etkinlik, araştırmacıların Prof. Dr. Mustafa SÖZEN’e TÜBİTAK ulusal destek programlarına ilişkin sordukları sorular cevaplanarak sonlandırıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 16.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 533 kez okundu.