TÜBİTAK ile Trakya Üniversitesi Arasında TTO Destek Programı Sözleşmesi İmzalandı

TÜBİTAK 1513&1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Destekleme Programı sözleşmesi imza töreni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla 04 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirildi. İmza töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünyanın kuruluşundan bugüne, bilginin her zaman en önemli güç olduğunu belirterek, salt bilginin tek başına yeterli olmadığını, bilginin değere dönüştürülmesinin ülkelerin kalkınmasında başat rol olduğunu söyledi. Işık, bilgiyi hızla değere dönüştüren ve ticarileştiren ülkelerin çağın önde gelen ülkeleri olduğunu ifade etti.
Desteklenmesine karar verilen 14 üniversiteden biri olan Trakya Üniversitesi TÜBİTAK 1513&1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Destekleme Programı sözleşme imza törenine, Trakya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısımız Prof. Dr. Hüseyin SARIOĞLU, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin AYDOĞDU, proje yürütücüsü Uzm. Serdar ÖZER ve proje akademik danışmanları Yrd. Doç. Dr. Nilhan ÜRKMEZ TAŞKIN, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan ERDEM, Dr. İlknur TAŞTAN BOZ ve Trakya Üniversitesi Tekno Park Genel Müdürü Nihan Tomris KÜÇÜN  katılım sağladılar.
Konuşmaların ardından TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak ile 14 üniversite rektörü, üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK Teknoloji Transfer Ofislerinin Desteklenmesi Sözleşmesini imzaladı. Daha sonra toplu fotoğraf çektirilerek imza töreni sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 04.02.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1184 kez okundu.