ÜNİVERSİTEMİZ AKTİF YAŞLANMA MERKEZİ AÇILDI

Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hayata geçirilen Trakya Üniversitesi Aktif Yaşlanma Merkezi 25 Mayıs 2015 tarihinde açıldı. Açılışa Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, dekanlar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren Türkiye’de ilk defa aile hekimliği ile entegre aktif yaşlanma merkezi açıldığını söyleyerek, bu proje ile birlikte Edirne’nin yaşlı dostu bir kente dönüşmesini hedeflediklerini ve dünyanın bir çok yerinden kentimize yaşlıların yaşamak, ömürlerinin en kaliteli zamanını Edirne’de geçirmek üzere büyük bir ufkun ilk adımını attıklarını belirtti. Prof. Dr. Nezih Dağdeviren bir sonraki adımlarının Edirne’yi dönüştürmek olduğunu “Yaşlı Dostu Edirne ve Aktif Yaşlanma Kenti” kurmak olduğunu ifade etti.
 
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı konuşmada “her ne kadar ülkemizin genç kalmasını istesek de yaşlanmak, hayatın gerçeği. Biz Trakya Kalınma Ajansı  olarak bütün kesimlere okul öncesinde ve sonrasında aktif, kaliteli bir eğitimin verilmesi için çaba sağlıyoruz. Bu projede de yaşlılarımızla ilgili bu süreçleri daha iyi daha kaliteli, toplumdan uzaklaşmadan çalışmalar yapabilecekleri ve topluma faydalı olabilecekleri bir merkezi hayata geçiriyoruz.” diyerek projenin yaşlılara ve Edirne'ye hayırlı olmasını diledi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük de konuşmasında Türkiye’de bir ilkin yaşandığını belirterek “Burada bir çekirdek başlatıyoruz. İnşallah bu merkez yaşlıların yaşayacağı bir çekim merkezi haline gelir” dedi. Edirne’nin, dünyanın dört bir tarafından yaşlıların gelerek yaşamlarını daha kaliteli, dolu dolu yaşayabilecekleri çok önemli bir potansiyeli olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Projenin, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 170 Bin, Üniversitemizin 50 Bin, 200 Bin de binanın kendi bedeli olmak üzere toplamda 430 Bin Liraya mal olduğunu belirterek başta Valimiz olmak üzere Trakya Kalkınma Ajansı ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Dünyanın en büyük sorununun nüfusun yaşlanması olduğuna dikkat çeken Vali Dursun Ali Şahin, “İlimiz yaşlı sayısı bakımından Türkiye’de en ileri kentler arasında. Maalesef dünya için en büyük felaket doğum oranlarının düşmesi bu dünya için uyuşturucudan daha beter bir durumdur. Ayrıca yaşlılar evlerinde olursa karamsarlığa düşerler bu yüzden yaşamlarına bir aktivite katmak lazım. Bu proje bu aktivitelerin yapılmasında büyük rol oynayacak. Bu tarz merkezleri genişletmeli, yaygınlaştırmalıyız.” diyerek, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı ve emeği geçen tüm hocalara teşekkür etti.
 
Açılışın ardından protokol ve davetliler kitap okuma, hobi, egzersiz ve fizyoterapi bölümlerinden oluşan Aktif Yaşlanma Merkezi’ni gezdi.
Ek Resimler
Bu içerik 25.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 596 kez okundu.