ÜNİVERSİTEMİZ YENİ PROJELERE İMZA ATTI

Trakya Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında Üniversitemize ait 3 projenin finansmanı konusunda 08 Ağustos 2014 tarihinde sözleşme imzalandı. Törene Trakya Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin katıldı. Törende, Yrd. Doç. Dr. Emre Atılgan, Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tozkır, Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Bayrak Yılmaz, Uzm. Burcu Özer ve Emekli Uzm. Müşerref Gizerler de bulundu. 

‘Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi ile genetik ve doku tiplendirme faaliyetleri alanında yenilikçi teknolojilerin kullanıma hazır hale getirilmesini amaçlanıyor. Proje ile başta Edirne olmak üzere tüm Trakya bölgesi ile komşu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve moleküler biyoloji ile genetik alanında kamu, araştırma merkezleri, özel sektör kuruluşları ile araştırma ve sağlık hizmetleri alanında yapılacak olan işbirlikleri için var olan altyapı güçlendirilecek. Sağlık alanında yenilikçi yöntem ve uygulamalarla, Edirne ve tüm Trakya bölgesinde yaşayan bireylerin sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen projenin bütçesi 586.502,03 TL olarak belirlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün başvuru sahibi olduğu ‘Hayat Ağacım’ projesi ile Balkan Yerleşkesi’nde kurulmasına karar verilen Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıracak Balkan Arboretumu'nun (Canlı Ağaç Müzesi) birinci etabını tamamlanacak. Edirne'ye yeni bir turizm destinasyonu kazandırmayı planlayan projenin bütçesi 192.236,60 TL olarak belirlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin başvuru sahibi olduğu ‘Edirne Aktif Yaşlanma Merkezi’ projesi ile yaşlı nüfusun sağlıkla ilintili yaşam kalitesinin ve sosyal hayata katılımının yükseltilmesinin sağlanması amaçlanıyor. Bu amaca ulaşmak için Trakya Üniversitesi Ayşe Kadın Yerleşkesi’nde bir merkez oluşturulacak. Yaşlıların kullanımına yönelik olarak okuma salonları, müzik salonları, hobi alanları, spor alanı ve sağlık alanının yer alacağı projenin bütçesi 219.766,28 TL olarak belirlendi.

Ek Resimler
Bu içerik 08.08.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2099 kez okundu.