2544 TÜBİTAK- Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) 2017 Yılı Çağrısı Açıldı

TÜBİTAK ile Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasında 4 Mart 2014 tarihinde imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde, ortak araştırma projeleri desteklemek üzere ikili işbirliği çağrısı açılmıştır. Çağrıya fen, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik, tıp ve eczacılık alanlarından projeler başvurabilecektir. 2544 kodlu çağrının son başvuru tarihi 06 Eylül 2017’dır.

TÜBİTAK- JSPS İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Japon araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. Türk tarafının TÜBİTAK’a, Japon tarafının da JSPS’e eşzamanlı başvuru yapmaları beklenmekte olup, tek taraflı başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. TÜBİTAK ve JSPS kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Çağrı sonucunda, toplam 2 projenin fonlanması planlanmaktadır. Anılan programa ilişkin genel bilgiye http://tubitak.gov.tr/tr/icerik-proje-basvuru-cagrisi-4 adresinden ulaşılabilmektedir.

Bu kapsamda, araştırmacıların proje başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr elektronik başvuru sisteminden en geç 06 Eylül 2017 tarihine kadar yapmaları beklenmektedir. Bununla birlikte, ıslak imzalı ve basılı olarak gönderilmesi gereken ve ilgili elektronik başvuru adresinden erişilebilen evrakların ise en geç 20 Eylül 2017 tarihine kadar TÜBİTAK’ta olacak şekilde aşağıdaki adrese posta ile iletilmesi gerekmektedir.

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı

İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü

TUBITAK Tunus Cad. No: 80

06100 ANKARA

Tel: (+90 312) 298 14 16

Faks: (+90 312) 427 74 83

Bu içerik 07.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 397 kez okundu.