Avrupa Araştırma Konseyi Kavram Kanıtı Hibeleri


Hibe Başlığı (İngilizce)
European Research Council Proof of Concept Grants

Bütçe
25.000.000 Avro

Proje Başına Hibe
Sektör
BİLİM,ARAŞTIRMA,AR-GE,İNOVASYON, DİĞER

Program
Avrupa Birliği 

Yayınlama Tarihi
11/08/2021

Son  Başvuru Tarihi
14/10/2021

KAPSAM VE AMAÇ

Öncü araştırmalar yeniliği ve iş yaratıcılığını yönlendiren ve toplumsal zorluklarla mücadele eden yeni fikirler üretirler. Avrupa Araştırma Konseyi Kavram Kanıtı Hibeleri, Avrupa Araştırma Konseyi tarafından finanse edilen araştırmaların ticari ve sosyal yenilik potansiyellerinin keşfedilmesini amaçlamaktadır ve Konsey tarafından finanse edilen araştırmaları yöneten Baş Araştırmacılar için geçerlidir.

UYGUNLUK & KATILIM KOŞULLARI         

Avrupa Araştırma Konseyi sınır araştırma ana hibelerinden (Başlangıç, Konsolidatör, Gelişmiş veya Sinerji) birindeki tüm Baş Araştırmacılar, Avrupa Araştırma Konseyi Kavramın Kanıtı Yönelik Hibelerine katılmaya ve başvurmaya uygundur.

Avrupa Araştırma Konseyi Kavramın Kanıtı Yönelik Hibeler finansmanı, yalnızca Avrupa Araştırma Konseyi tarafından finanse edilen projeler sırasında oluşturulan bir fikrin kavram kanıtını oluşturmak için hâlihazırda bir Avrupa Araştırma Konseyi ödülüne sahip olanlara sunulmaktadır.

FİNANSMAN & KAYNAK TAHSİSİ

2022 Çalışma Programı, 18 aylık bir süre için 150.000 avroluk toplu ödeme temelinde kavram kanıtı hibeleri vermeye devam edecektir. Avrupa Araştırma Konseyi, normalde kavram kanıtı faaliyetlerinin 12 ay içinde tamamlanmasını beklemektedir. Ancak daha fazla hazırlık süresi gerektiren projeler için 18 aylık hibe anlaşmaları imzalanacaktır. Kavram kanıtı projelerinin süresinin uzatılması yalnızca istisnai durumlarda verilebilir.

ZAMAN ÇİZELGESİ 

Zaman çizelgesi
Çağrının açılışı 15 Temmuz 2021
Son başvuru tarihi 14 Ekim 2021, 17.00 Brüksel saati ile

Detaylı bilgi için tıklayın

Bu içerik 06.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 188 kez okundu.