Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Edirne’de

12 farklı ülkeden yaklaşık 130 kişinin katıldığı etkinliğin ilk günü Ekmekçizade’de düzenlenen resepsiyon ile başladı. 4 gün boyunca devam eden çalışma grupları toplantılarında ‘’KOBİ’lerin ve İşletmelerin Uluslararasılaştırılmasının Desteklenmesi’’,  ‘’Sosyal Girişimi Teşvik Etme’’ ve ‘’Cinsiyet Eşitliği için Proaktif Çalışmalar Yapma’’ temaları üzerinde yoğunlaşıldı. 
Etkinliklerin resmi açılışına, Edirne Valisi Hasan Duruer, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı, Ekonomik ve Bölgesel Gelişim Başkanı Marian Konstantin Vasile, 2. Komite Başkanı Urban Blomberg, AER üyeleri ve diğer davetliler katıldı.
AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı, AER’in stratejik bir kurum olduğunu söyledi. Türkiye’nin siyasi istikrarının yanında kendi kişisel çabalarıyla ve Başbakan’ın desteğiyle ilk defa bir Türk başkan seçildiğini ifade etti. Türkiye’den 16 ilin üye olduğu AER’in stratejik bir kurum olduğunu dile getiren Bozatlı, AB’ye sınır olan bu güzel ilde toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.
Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’de yapılan toplantılarının konularından bir tanesinin girişimcilik olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin girişimcilik olduğunu ifade eden Duruer, "Toplantıların Edirne’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Avrupa’nın nitelikli ülkelerinden katılımcıların Edirne’nin tanıtımına ciddi katkıları olduğunu belirtmek isterim." dedi.
Girişimcilik temalı toplantılara Üniversitemizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin SARIOĞLU, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih DAĞDEVİREN, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine AHMETOĞLU, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre ATILGAN, İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru BOYACIOĞLU, Teknopark Genel Müdürü Nihan Tomris KÜÇÜN de katıldı. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre ATILGAN Üniversitemizde girişimcilik hakkında bir sunum yaptı. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Burcu ÖZER Edirne'de kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Eş zamanlı olarak düzenlenen toplantılar sonrasında Edirne Halk Eğitim Merkezi’ne düzenlenen gezide katılımcılar el emeği üretimleri görme ve nasıl yapıldıkları hakkında bilgi alma imkanı buldu.
Toplantılar Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ile sona erdi. Kültürel gezi sonrasında konuklar Edirne’den ayrıldı.
AER Nedir?
AER, 1985 yılında kurulmuş, Avrupa’daki en büyük, bağımsız bölgelerarası işbirliği ağıdır. Üyelerin siyasi sesi ve bölgelerarası işbirliği için bir forum niteliğindedir. Merkezi Fransa’da bulunmakta ve 35 ülke, 230 bölge ve 15 bölgelerarası kuruluş üyeliklerinden oluşmaktadır. AER’e Türkiye’den üye olan iller ise şöyledir: Bursa, Denizli, Edirne, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kocaeli, Rize, Gaziantep, Kayseri, Konya, Sakarya, Şanlıurfa, Samsun ve Uşak’tır. Edirne 7 Aralık 2010 tarihinden bu yana bu kuruluşa üyedir.
Ek Resimler
Bu içerik 07.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 902 kez okundu.