BİLİM ŞENLİĞİ 2016 Etkinliği Düzenlendi.

TÜBİTAK’ın destekleriyle Üniversitemiz, Teknoloji Transfer Ofisi ve TÜBİTAK Ardeb Ofisinin düzenlediği "Bilim Şenliği 2016" 11 Mayıs 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Aydoğdu ile dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik öncesinde Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’in telgraf gönderdiği bilgisi paylaşıldı.

Açılışta konuşan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa İnan, Tübitak 1000 projesi kapsamında düzenlenen ve Üniversitemiz için bir ilk olan bu etkinlikte Üniversitemizin 34 yıllık bilimsel birikimini bir araya getirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. İnan ayrıca Üniversitemiz tarafından yapılmış olan tüm TÜBİTAK projelerinin yer aldığı "Trakya Üniversitesi TÜBİTAK Projeleri Kataloğu 2016"yı hazırladıklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük bu etkinlikten dolayı mutluluğunu dile getirdiği konuşmasında TÜBİTAK 1000 projesi çok iyi işler yapıldığını belirtti. Rektörümüz “34 yıllık bilimsel çeyizimizi sergiliyoruz. Her geçen yıl artış gösteren rol model projelerimiz, multidisipliner çalışmalarımız ve bugün itibariyle 15 adet patentimiz var. Öğrencilerimizin, hocalarımızın destekleriyle yaptığı Elektrak ve güneş enerjisi ile çalışan aracımız var. Üniversiteyi üniversite yapan beyin gücüdür ve burada da beyin terimiz var. Rekabetin yoğun olduğu günümüz Dünya’sında katma değeri fazla olan ürünlere yönelmeliyiz. Ülkemizin zenginliği ve refahı için üniversitelere büyük görev düşüyor. Üniversite olarak bu görevin farkında olarak 34 yıllık birikimimizi sergiliyoruz. Sergilenen bu ürünler aynı zamanda geleceğimizin teminatı. Bu çalışmalar ve hocalarımızın emekleriyle Üniversitemiz daha iyi noktalara gelecek.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük standları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Ek Resimler
Bu içerik 12.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 616 kez okundu.