“BÖLGENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMASI İÇİN RİSKİN ÖNLENMESİ” PROJESİ YUVARLAK MASA TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen РД02-29-253/16.08.2017 sözleşme numaralı, CB005.1.23.047 proje numaralı "Prevention of Risk for sustainable Development of the Region" isimli projenin ‘Yuvarlak Masa Toplantısı’ 16-17 Nisan 2018 tarihinde Edirne’de gerçekleştirildi. Toplantıya, proje lider partneri olan Burgaz Karadeniz Enstitüsü Derneği yetkilileri ve Bulga Burgaz Bölgesinden katılımcılar ile Üniversitemizden Proje ekibi ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantı Proje Koordinatörü Doç. Dr. Emre Atılgan’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından Bulgaristan Proje koordinatörünün teşekkür konuşması ile devam etti. Toplantının ilk bölümünde Bulgaristan Uzman ekibinin Burgaz, Yambol ve Haskovo Bölgelerindeki ekolojik, teknolojik riskler ve risklerin değerlendirilmesi üzerine yaptıkları sunumlar ile Türkiye Uzman ekibinin Edirne ve Kırklareli Bölgelerindeki riskler ve değerlendirme yöntemleri sunumlarıyla toplantının ilk bölümü tamamlandı.
 
Toplantının ikinci bölümünde Bulgar ve Türk katılımcılar gruplara ayrılarak yaşadıkları bölgelerindeki risklerin belirlenmesi ve olası çözüm önerileri üzerine bir odak grup çalışması yapıldı.
 
17 Nisan 2018 tarihinde kapanış bölümü ile birlikte tamamlanan toplantıda Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve proje koordinatörü Doç. Dr. Emre Atılgan “Yürütülen proje ile sınır komşusu olan Bulgaristan ve Türkiye’den Edirne ve Kırklareli illerinde bulunan doğal ve insan kaynaklı risklerin belirlenip, olası çözüm önerileri ile birlikte hazırlanacak bir aplikasyon sayesinde sınır bölgesinde risk taşıyan bölgeler bir harita üzerinde gösterilecektir.” dedi. 15 ay süre ile devam edecek olan proje 17.11.2018 tarihinde sona erecektir. 
Ek Resimler
Bu içerik 19.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 442 kez okundu.