EDİRNE BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE BULUŞUYOR

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Programı kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 02 Kasım 2017 tarihinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde düzenlenen "Edirne Bilim ve Teknoloji Şenliği"nin açılışı gerçekleştirildi. Bilim ve Teknoloji Şenliği’ne Edirne Valisi Günay Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,  Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Bayır, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, akademisyenler, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Edirne Bilim ve Teknoloji Şenliği açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Eylem Bayır “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Programı çerçevesinde geliştirdiğimiz ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projemiz 2 yıl süren yoğun bir çalışmanın ürünüdür. Edirne Bilim ve Teknoloji Şenliği’nde birbirinden farklı bilim alanlarına dağılan 93 etkinliğimiz mevcut. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, tarih, coğrafya, astronomi, robotik ve teknoloji alanlarında projeler sergiliyoruz. Projemizde 12 öğretim üyemiz ve öğretmenler görev yapıyor. Ayrıca 226 öğrencimiz de burada bize destek veriyor. Bu bağlamda kalabalık bir ekip olarak etkinlikteki yerimizi aldık. Edirne için böyle bir proje ilk olma özelliğini taşıyor. Amacımız bilim ve teknolojiyi halkımızla buluşturmak ve yaş haddi gözetmeksizin herkes için üretmek. Etkinliklerimiz 2 gün süresince sabah 09:00 ve akşam 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca bir etkinliğimiz gündüz başlayıp gece devam edecek şekilde düzenlendi. Bu bağlamdaki teleskop etkinliğimiz gündüz güneş gözlemi, gece ise ay ve gezegen gözlemi yapacak şekilde planlandı.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, “Bilimin hayatımızdaki yerinin tartışılamayacağını hepimiz biliyoruz. Bilimin göz ardı edilmemesi gereken en önemli özelliği de uygulamadır. Uygulama varsa bilim de vardır. İki gün devam edecek etkinlik kapsamında bilimin birbirinden farklı uygulama alanlarını en geniş ölçüde göreceğiz. Öğrencilerimize, çocuklarımıza bilimi tanıma ve yaşama fırsatı sunmuş olacağız. Faydalı bir etkinlik olmasını temenni ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Üniversite ve şehir uygulamalı bilimler ile buluşuyor. Genç dimağlara burada çok güzel mesajlar veriliyor. Bu bir TÜBİTAK projesidir. Böyle bir oluşum içerisinde yer alan Eğitim Fakültesi nezdindeki tüm temsilcilerimize, değerli katkılar sunan başta Valiliğimiz olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kuruluşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Bu türden faaliyetler ile Üniversite ve Edirne’nin gerçek manada buluştuğunu söyleyen Edirne Valisi Günay Özdemir, “Bilim şenlikleri gelecek nesillere çok güzel eğitim ve çalışma imkanı sunuyor. Bilim şenlikleri iki günlük etkinlik olarak değil, sürekli bir yaşam ve eğitim alanı olarak düşünülmelidir. Bu doğrultuda bilim şenliklerinin düzenleneceği belirli bir merkez oluşturmak Edirne ve Üniversite için çok faydalı olacaktır. Bundan sonraki adımımız Üniversite ile Edirne halkını bütünleştiren böyle bir merkezin oluşması yönünde olmalıdır. İnşallah bununla ilgili çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Açılışın ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit,  Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Bayır, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, akademisyen ve öğrenciler bilim ve teknoloji stantlarını gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Bilim ve Teknoloji Şenliği 03 Kasım 2017 tarihinde saat 18:00'de sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 03.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 539 kez okundu.