EĞİTİM OKUL ÖNCESİNDE BAŞLAR!

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaklığında Trakya Kalkınma Ajansı fon desteği ile yürütülen “Eğitim Okul Öncesinde Başlar!” adlı projenin tanıtım toplantısı 26.03.2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı toplantıdan önce fakültede hizmete giren Montessori Laboratuvarı’nın açılış kurdelası kesildi.

Toplantıda ilk olarak söz alan projenin idari koordinatörü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Ahmetoğlu’nun okul öncesinde yenilikçi Montessori eğitim yönteminin önemini vurguladığı konuşma ve sunumunun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Eğitim Fakültesi bünyesinde öğretmenlerin sürekli hizmet içi eğitimleri için açılan tam donanımlı uygulama sınıfından bahsetti.

Özcan’dan sonra sözü alan Rektörümüz Prof.Dr. Yener Yörük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliğinin Edirne’de kısa sürede yankılanacağını düşündüğünü söyleyerek eğitimin “somutlaştırılması” gerektiğine değindi. Yörük; “Örneğin tarih eğitimini cilalı taş devrinden değil, Balkan Savaşlarından, Şükrüpaşa Tabyasından geriye doğru anlatmalıyız.” diyerek eğitimi somutlaştırma adına üniversitemiz bünyesinde yer alan arberetum, TÜTAGEM, Sağlık Müzesi ve kurulacak olan Arkeopark’ın ilköğretim ve lise öğrencilerine açık olduğunu sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasını, okul öncesi eğitimin hayati bir konum taşıdığını söyleyerek sürdürdü. Topluma önderlik yapanların çocukların ve gençlerin daha çok özgür olması ve kişiliklerine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu "Çocuklarımızın özgürlüğünü, vizyonunu bakış açısını, öz güvenini yüzde on artırabilmeyi başarabilsek Türkiye'yi tutabilecek bir gücün, bir dinamiğin olabileceğine inanmıyorum." dedi.

Toplantı, fuaye alanındaki kokteylle son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 26.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 622 kez okundu.