EMBO Konferans ve Kurs Başvuruları Açıldı

EMBO’nun çeşitli destek ve programlarından araştırmalarınızda yararlanabildiğiniz gibi, (http://tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/embo/icerik-embo), EMBO’nun düzenlediği ya da düzenlenmesine destek verdiği konferans, pratik kurs ve çalıştaylara katılabilirsiniz.
 
EMBO Konferans ve Pratik Kursları- Yaklaşan Son Başvuru Tarihleri:
  • Biyolojik Veriyi Görüntüleme – Visualizing Biological Data (VIZBI 2016) Konferansı (9-11 Mart 2016, EMBL Heidelberg)
Kayıt için son başvuru tarihi: 31 Ocak 2016
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için, http://vizbi.org/2016/ ağ sayfasını ziyaret ediniz.
 
  • Tek Hücre Gen İfadesi Analizi Prtaik Kurs– Single Cell Gene Expression Analysis Practical Course (11-16 Nisan 2016, EMBL, Heidelberg)
Kurs Hakkında:
Kursta, akış sitometrisi ve lazer microkesit methodları ile tek hücre elde edildikten sonra gen ifadesi analizi yapılacaktır.

Kurs boyunca 3 farklı teknik kullanılacaktır: qRTPCR, Yeni Nesil Sekanslama (Next Generation Sequencing-NGS), akışkan sistem ile tek-hücre protein kantifikasyonu. Adıgeçen metodlarla elde edilen verilerin analizi, kursun önemli bir başka bölümü olan “Veri Analizi” kısmında yapılacaktır.

Kimler başvurabilir:

Doktora öğrencileri, doktora sonrası araştırmacılar ve qPCR hakkında yetkin bilgiye sahip bilim insanları kursa katılım sağlamak için başvurabilirler.

Kayıt için Son Başvuru Tarihi: 30 Ocak 2016

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve kayıt için http://www.embl.de/training/events/2016/SIC16-01/ ağ sayfasını ziyaret ediniz.
 
  • EMBO İleri Optik Mikroskopi Pratik Kursu – EMBO Practical Course in Advanced Optical Microscopy (6-16 Nisan 2016, Plymouth, İngiltere)
 
Gelişim Biyolojisi, Hücre Fizyolojisinde kullanılan görüntüleme ve analiz yöntemleri ile multi-foton ve konfokal görüntüleme, kantitatif girişim (interference) mikroskopisi gibi ileri görüntüleme tekniklerinde deneyim kazanabileceğiniz, özellikle öğrencilerin katılımına açık bir pratik kurstur.

Kayıt için 400 Avro ücret ödenmesi istenen kursa gelmek için maddi yetersizlik içinde olan az sayıda öğrenciye seyahat yardımı mümkündür. Ayrıntılı bilgi ve kayıt içinhttp://www.mba.ac.uk/embo-course/ ağ bağlantısını ziyaret ediniz.

Kayıt için son başvuru tarihi: 21 Ocak 2016
 
Ayrıca, EMBO destek ve programları hakkında sorularınız için uidb@tubitak.gov.tr vejale.sahin@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Bu içerik 19.01.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 511 kez okundu.