S
HAYAT AĞACIM PROJESİ TANITILDI
Trakya Kalkınma Ajansı’nın “2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek” Programı kapsamında gerçekleştirilen “Hayat Ağacım” projesi açılış toplantısı 21 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirildi.
Açılış Toplantısına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Soytürk, Trakya Kalkınma Ajansı Halkla İlişkiler yönetmeni Gamze Sarıca, Balkan Arboretumu Ve Edtu Herbaryumu Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Feruzan Dane, Doç. Dr. Çiler Meriç, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler, Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ve proje ekibi katıldı.
Rektörümüz yaptığı konuşmasında Balkan Arboretumu'nun bu proje ile ilimize kazandırılacağını belirterek, bilimsel bilginin pratiğe dökülerek gerek eğitim gerek turizm anlamında gelecek nesillere bir miras bırakılacağını söyledi. Edirne’nin Hayat Ağacım projesi ile yeni ve önemli bir turizm destinasyonu kazanacağını belirten Rektörümüz, Proje sonunda Balkan Arboretumu - Canlı Ağaç Müzesi’nin birinci etabının tamamlanacağını söyledi.
Proje ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştiren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar, Hayat Ağacı sembolünün tarih boyunca toplumlara ilham veren, ebedi hayatı temsil eden bir simge olduğunu belirtti.
Zülfikar; “Proje sahibi Trakya Üniversitesi Rektörlüğü olup tüm sürecin yönetilmesini sağlayacak ve projeyi destek kaynağı dışında ayni yardımlar ile destekleyecektir. Proje ortaklarından olan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, faaliyet programlarında öğrenci guruplarının belirlenmesini ve gezi programlarının koordinasyonunu sağlayacaktır. Diğer ortağımız Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise hedef grup rehberler ve işletme yetkilileri ile iletişimin sağlanmasını ve müdürlük çalışanlarının tanınırlık faaliyetlerinde yer almalarını sağlayacaktır. ‘Hayat Ağacım’ projemizin genel amacı, kültür ve turizmin gelişmesine ve tanıtımına yönelik girişim ve işbirliklerinin geliştirilmesi önceliği ile ilden başlayarak bölge genelinde sosyoekonomik gelişmişlik seviyesinin arttırılmasıdır. Bu amaçla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde bulunan, özellikle Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıran Balkan Arboretumu'nun birinci etabı tamamlanacak, Balkan Arboretumu ve EDTU Herbaryumu tanıtılacak ve bölgedeki ilk, orta ve yükseköğretim kurumları ile bölge halkına bitki materyali, biyoçeşitlilik ve doğa tarihi konularında farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Balkan Arboretumu’nun Edirne Turizm Rehberine yeni bir turizm destinasyonu olarak eklenmesi de amaçlanmaktadır. Edirne'ye kazandırılacak bu yeni turizm destinasyonu sayesinde uzun vadede ekonomik getiri ile bölgede kültür ve turizmin gelişmesi, bölge tanıtımına yönelik girişim ve işbirliklerinin gelişmesi sağlanacaktır. Hedef grupların gezi, etkinlik, araştırma ihtiyaçlarını karşılayacak donatı alanları oluşturulacaktır” dedi.
Sunum ardından Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Bayrak Yılmaz ve Raportör Biyolog Müşerref Gizerler proje ile ilgili olarak bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, Hayat Ağacım Projesi ile Edirne’de kültür ve turizm alanında büyük bir gelişme olacağını söyleyerek, Balkan Arboretumu'nun öğrenciler için bir ders olacağını söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Hayat Ağacım projesine destek vermekten mutlu olduklarını söyleyerek, tarihi önemi olan ilimizde Balkan Arboretumu'nun öğrencilerin yaşayarak öğrendikleri bir yer olacağını söyledi.
Basın toplantısı ardından Rektörümüz ve beraberindeki heyet “Hayat Ağacım” Projesinin gerçekleştirileceği Balkan Arboretumu’na giderek proje ile ilgili bilgiler verdi. Ardından Rektörümüz proje ekibi ile birlikte yemek yedi.
Ek Resimler
Bu içerik 21.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 759 kez okundu.