III. BALKAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR SPOR OYUNLARI AÇILIŞ TÖRENİ

III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları açılış töreni 12 Mayıs 2015 tarihinde Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 75. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Vekili Mustafa Ergün, Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Tanrıkulu, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu’nun tebrik telgrafı okundu. Aynı zamanda Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de tebrik telgrafı gönderdi. Ardından sporcular Edirne Belediye Bandosu eşliğinde salona giriş yaptı.
Törenin açılış konuşmalarını yapmak için ilk olarak kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasına Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’na teşekkürlerini sunarak başladı ve “Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Burada amacımız farkındalık yaratmak, her sene etkinliğimizin büyüklüğü artıyor.” diye konuştu. Trakya Üniversitesi ailesi olarak bilimsel çalışmalarıyla özel gereksinimli çocuklara yönelik çalışmalarının yirmi yıl öncesine dayandığını vurgulayan Rektörümüz “Buradan edindiğimiz bilimsel tecrübemizle yüksek lisans ve doktora çalışmalarına ulaşmış bulunuyoruz.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Biz burada barış için sevgi için insanlık için buradayız. Buradan bütün Balkanlara sesleniyorum, buradan sadece barış, insanlık ve Edirne mesajı gönderiyoruz.” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Tanrıkulu konuşmasında “Engel diye bir şey yoktur. İnsanların zihinlerindeki engelleri kaldırmamız gerekir.” dedi ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
Vali Vekili Mustafa Ergün de konuşmasında bu etkinliği üçüncü kez düzenleyen Üniversitemize, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e, Belediye Başkanlığı’na ve tüm hocalara teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Balkan Sanatları Ritm Grubu’nun gösterisini protokol ve konuklar büyük ilgiyle izledi. Dans yarışmaları ile başlayan oyunlar motor aktivite gruplarının yarışmaları ile devam etti. Gösterilerin ardından protokol tarafından sporculara madalyaları takdim edildi. 
Ek Resimler
Bu içerik 12.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 591 kez okundu.