ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ PROJELERİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinin çeşitli alanlarındaki projelerine TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında destek verildi. Destek verilen projelere ilişkin bilgiler şu şekildedir;
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görevli Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Melike Sapmaz Metin’in yürütücülüğünü gerçekleştireceği 88.962 TL bütçeli “Di (2-ethylhexyl) Phthalate Maruziyetinde Prepubertal, Erişkin ve Overektomize Dişi Ratların Karaciğer Dokularında Oksidatif Stres ve Apoptotik Parametlerin Karşılaştırılması” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Zeynep Banu Doğanlar’ın “İpsala Bölgesinde Monokültür Çeltik Tarımının Doğa ve İnsanlar Üzerinde Genotoksik Etkileri ” başlıklı projesi 356.000 TL bütçe ile kabul edilmiştir.

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Burhan Şen’in Yürütücülüğünü,Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Asan’ın Araştırmacılığını yaptığı ve yaklaşık 355.000 TL bütçeli “ Kesin Fungus Tür Tayini İçin Multilokus Dizi Analizi (MLSA) Tabanlı Bir Yöntem Geliştirilmesi ” isimli proje kabul edilmiştir.
Bu içerik 12.01.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 710 kez okundu.