ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN PROJELERİNE TÜBİTAK DESTEĞİ


Resim

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinin çeşitli alanlarındaki projelerine TÜBİTAK ARDEB 1001 ve 3501 kapsamında destek verildi. Destek verilen projelere ilişkin bilgiler şu şekildedir;

ARDEB - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Erdoğan’ın “Prostat Kanser Kök Hücrelerinin Apoptozu, Proliferasyonu ve Anti-Neoplastik Tedavilerinde Midkin Büyüme Faktörünün Etkinliğinin Araştırılması” projesi 360.000,00 TL bütçe ile kabul edilmiştir.

ARDEB - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun 332.684,00 TL bütçeli “Deneysel Miyoglobinürik Akut Böbrek Hasarının Fizyopatolojisinde Nitrik Oksit Sentaz “uncoupling’in” rolü: Böbrek Fonksiyonları ve Hasarı üzerine Tetrahidrobiopterin ve L-argininin etkilerinin incelenmesi” projesi kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Ayhan Ünlü’nün araştırmacı olarak yer aldığı 359.993,61 TL bütçeli “Kronik İnflamatuvar Deri Hastalıklarının Topikal Tedavisinde Kullanılacak Kontrollü İlaç Salım Sistemi Tasarımı: Steroid Yüklü MOF/Pektin İçeren Yara Örtüsü” projesi ARDEB - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında kabul edilmiştir.

ARDEB- Kariyer Geliştirme Programı (3501) kapsamında Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Onsekizoğlu Bağcı “Yüksek Kalitede Berrak Nar Suyu Konsantresi Üretiminde Entegre Membran Sistemi Tasarımı ve Plazma Teknolojisi ile Sistem Performansının Geliştirilmesi” projesi 144.255,96 TL bütçe ile kabul edilmiştir.
Bu içerik 27.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 665 kez okundu.