“SANAL MERİÇ – MERİÇ MUTFAĞI” PROJESİ HASKOVO-MERİÇ YEMEK FESTİVALİ VE FİNAL TOPLANTISI

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi
İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında Meriç Çeltik Komisyonu Başkanlığı tarafından 20 Mart 2017 tarihinde imzalanan РД02-29-61/20.03.2017 sözleşme numaralı,
CB005.1.23.017 proje numaralı "Virtual Maritza – Merich Cuisine" isimli projede Türkiye – Bulgaristan arasında sınırötesi işbirliğinin arttırılması için geleneksel mutfağa bağlı sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi adına Haskovo & Meriç bölgelerinde iletişim ağının artırılmasına katkı sağlanması hedeflemektedir. Projenin Koordinatörü Öğr. Gör. Burcu ÖREN ÖZER, proje asistanı Öğr. Gör. Serdar ÖZER’dir.
Projenin “Haskovo&Meriç Yemek Festivali” ve Final konferansı 10 Mayıs 2018 tarihinde Meriç ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Meriç Kaymakamı ve Çeltik Komisyonu Başkanı Erinç DEMİR, ile Komisyon üyeleri, ilçe protokolü ile proje lider partneri olan Maritza Belediyeler Birliği’nde proje koordinatörü  Rayna YOVCHEVA ve Bulgaristan’dan katılımcılar yer aldı. Katılımcılar arasında yerel yöneticiler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile turizm ve yemek ile ilgili kuruluşların temsilcileri bulundu. Festivalde 3 panel bulunmuş olup, şu şekilde organize edildi.1) Sınır ötesi bölgelerin mutfak kültürünü desteklemek amacı ile proje süresince yapılmış olan çalışmaların (araştırma, harita, uzun ve kısa videolar, Sanal Şef, Haskovo&Meriç Yemek Tarifleri Aplikasyonu) sunumu gerçekleştirildi. 2) Bulgaristan ve Türkiye’den turizm ile ilgili kuruluşlar, seyahat acenteleri, yerel yemek işletmeleri, ticareti desteleyen kuruluşlar ve turizm ile ilgili dernekler arasında Haskovo ve Meriç Bölgelerinin Sürdürülebilir Turizminin Geliştirilmesi için bir ortaklık protokolünün imzalanması gerçekleştirildi. 3) Her iki bölgedeki geleneksel yemeklerin sunumu yapıldı. Tüm katılımcılara projeyi tanıtıcı çanta, mutfak önlüğü, hediyelik magnet, defter, kalem, broşür dağıtımı yapıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 14.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 311 kez okundu.