TİCARET İL MÜDÜRÜ MAHMUT ALTUN İLE EDİRNE VE İLÇELERİNİN ODA-BORSA TEMSİLCİLERİNDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ


Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ile Edirne ve ilçelerinin oda-borsa temsilcileri, Trakya Üniversitesi’ne gelerek, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun’a, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Genel Sekreteri Özay Güngören, Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erdem Başak, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Sebze, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiye ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım Sain, Enez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ayhan Gülmez eşlik ederken, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Görevlisi Hakan Akıncı, Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Erdoğan, Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İşletmeler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Atakişi, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Serdar Özer hazır bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen görüşmede, Trakya Üniversitesi ile Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, Edirne ve ilçelerinde bulunan ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkar odaları ve birlikleri ile bu oda ve birliklere kayıtlı esnaf arasında mevcut ve muhtemel iş birliği olanakları görüşüldü.

Toplantıda ayrıca yerel kalkınma, iş dünyası ve üniversite iş birliği, esnaf gelişim eğitimleri, bölgenin gelişmesine yönelik projeler ve bu konularda birlikte hareket ederek iş birliğinin daha da geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 
Ziyarette söz alan Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ile Edirne ve ilçelerinin oda-borsa temsilcileri, Trakya Üniversitesi’nin Edirne için çok değerli olduğunu ifade ederek, iş dünyasının geleceği için birçok alanda üniversite ile iş birliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda, özellikle eğitim ve danışmanlık konularında Trakya Üniversitesi’yle birlikte çalışmak istediklerini dile getiren Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, “Trakya Üniversitesi ile birlikte, bölge ekonomisinin kalkınmasına vereceğimiz destek ve hizmetler, bölge ticaretine bir kurumsallık ve akademik desteği de beraberinde getirecektir.

Edirne, bulunduğu coğrafi konum ve sınır ülkelerine yakınlık açısından değer verilmesi gereken önemli illerin başında geliyor.

Akademik düzeyde çalışma ve iş birliklerinin olması, Edirne’yi yüceltecek ve gelişimine ayrı bir ivme kazandıracaktır.

Ticaret İl Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkar odaları ve birlikleri ve değerli temsilcileri nezdinde, Trakya Üniversitesi ile gerçekleştirilecek iş birliği protokollerini önemsiyoruz.

Çalışmalarımıza ve Edirne ile ilgili stratejik planlamalarımıza yönelik akademik destek alarak yürümek, Edirne ve bölgemizin ekonomik ve ticari faaliyetlerinin gelişimi açısından son derece önemli.” dedi.

Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, ticari ve ekonomik temelli eğitimler konusunda iş birliğini geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi. 
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iş birliği konusundaki niyet ve talepleri sonuna kadar desteklediklerini, Trakya Üniversitesi olarak bölgenin kalkınmasına ve gelişimine katkı sunacak her konuda desteğe hazır olduklarını belirtti.

Karşılıklı olarak belirlenecek farklı konu ve alanlarda, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmaya gönüllü ve istekli olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ticaret İl Müdürlüğü, Edirne ve ilçelerinde bulunan ticaret ve sanayi odaları ve esnaf ve sanatkar odaları ile eğitim programlarına, araştırma ve proje geliştirme faaliyetlerine yönelik iş birliği olanaklarından heyecan duyduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bölgenin köklü ve güçlü eğitim kurumu olarak, eğitim-öğretim konularının yanı sıra başta Trakya bölgesi olmak üzere, Edirne ve ilçelerinin ticari ve ekonomik faaliyetlerine ve iş hayatına katkıda bulunmak için her türlü desteğe hazırız.

Trakya Üniversitesi bünyesindeki yetkin akademik kadromuzun, bilgi, birikim ve tecrübelerini, sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla topluma ve bölgemize yaymalıyız.

Üniversitemizin yönetim ve birimleri bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. İhtiyaçları araştırıp belirledikten sonra buna yönelik tutum ve davranışların geliştirilmesi için çalışmalıyız. Üniversitelerin, eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında görevlerinden biri de budur.

Üniversite-sanayi iş birliği yolunda daha önce atılan adımların olumlu sonuçlarını almaya başladık.

Bu kapsamda, farklı sektörlerden önde gelen kurumlarla protokoller imzalamaya devam ediyoruz. Trakya Üniversitesi olarak, Edirne’nin ve bölge ekonomisi ile ticaret hacminin gelişimine elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz.

Üniversite ve odaların ortak faaliyet alanlarını kapsayacak her konuda iş birliği için hazırız. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirirken, bir ve bütün olmaya ihtiyacımız var.” dedi.
 
Üniversite ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması noktasında fikir alışverişinin de yapıldığı ziyaretin sonunda, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek birlikteliğin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Toplantının ardından oluşturulan farklı çalışma grupları, görüşülen konularla ilgili bir yol haritası hazırlamak amacıyla çalışmalara başladı.

Heyetin önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek iletişimi daha da güçlendirmesi kararlaştırıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 12.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 378 kez okundu.