TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, İŞKUR ve KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ"

Trakya Üniversitesi, Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve KOSGEB işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarını desteklemek amacıyla ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenlemektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi belirlenmiş olan takvim yılı içerisinde iki eğitim programı şeklinde gerçekleştirilecektir. Eğitimin planlanan tarih aralıkları;
  • Eğitimin Planlanan Birinci Tarih Aralığı: 18.12.2014 – 30.12.2014
  • Eğitimin Planlanan İkinci Tarih Aralığı: 31.12.2014 - 13.01.2015 olarak belirlenmiştir.
Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanlarından Uzman Serdar ÖZER tarafından verilecek olan eğitimin 25’er kişilik iki grup şeklinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Eğitim dört ana modülden oluşmakta olup, eğitim ana modüllerine %80 oranında devam eden katılımcılar eğitim sonunda katılımcı belgesi almaya hak kazanabilmektedir.

Eğitimin dört ana modülü:
  • Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri
  • Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
  • Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
  • Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
Bu içerik 19.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 510 kez okundu.