TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN “BÖLGENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMASI İÇİN RİSKİN ÖNLENMESİ” ÇİFTÇİLERE SEMİNER

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen “Prevention of Risk for sustainable Development of the Region” isimli projenin “Çiftçilere Seminer”, 30 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirildi. Seminere projenin lider partneri Burgaz Karadeniz Enstitüsü Derneği yetkilileri ve Bulgaristan Burgaz bölgesinden çiftçilerle Trakya Üniversitesi proje ekibi ve Edirne’de faaliyet gösteren çiftçiler katıldı.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Emre Atılgan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Bulgaristan Proje Koordinatörü’nün teşekkür konuşmasıyla devam etti. Toplantının ilk bölümünde Bulgaristan uzman ekibinin Burgaz, Yambol ve Haskovo Bölgeleri’ndeki ekolojik ve teknolojik riskler ve risklerin çiftçiler üzerindeki değerlendirilmesi yer aldı. Türkiye uzman ekibinin Edirne ve Kırklareli bölgelerindeki çiftçiler, tarım ve tarımsal ürünler açısından riskler ve değerlendirme yöntemleri sunumlarıyla toplantının ilk bölümü tamamlandı. Seminer, 1 Mayıs Salı günü yapılan genel değerlendirmelerin ardından, şehir turu ile son buldu.
Bu içerik 02.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 325 kez okundu.