TÜBİTAK-1000 PROJE EKİBİ EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE

Trakya Üniversitesinin TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Arttırılması’ başlıklı TÜBİTAK-1000 kodlu proje ekibi 24.11.2014 tarihinde saat 13:30’da Edebiyat Fakültesi’nde proje hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa İNAN’ın 1000 projesi hakkında bir sunum yaptığı toplantıya Edebiyat  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep DUYMAZ, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel TOPALOĞLU, yaklaşık 40 araştırmacı ve öğrenci ile proje ekibinden Prof. Dr. Yılmaz ÇAMLITEPE, Prof. Dr. Burçin ERDOĞU, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez TAŞKIN, Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi çalışanlarından Uzm. Serdar ÖZER, Uzm. Yağmur DUBLEN katılım sağladı. Toplantıya katılan Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Özlem ÇEVİK tarafından TÜBİTAK proje konusu nasıl belirlenir ve bir projede risk noktalarının belirlenmesininin önemine ilişkin araştırmacılara yol göstermesi adına kısa bir sunum yapıldı.
Bu projeyle, Trakya Üniversitesi’nin TÜBİTAK tarafından verilen desteklerden daha fazla pay alması amaçlandığı gibi Trakya Üniversitesi’nin nitelikli, bilimsel, teknolojik ve sosyal çıktılarının arttırılması temel hedef olarak belirlenmiştir.
Trakya Üniversitesi'nde çalışan öğretim elemanları ile lisansüstü öğrencilerinin TÜBİTAK-ARDEB destekli ulusal ve uluslararası projeler üretme kapasitelerinin geliştirilmesi için anket ve medya iletişim araçlarıyla tanıtım çalışmaları, ortak akıl çalıştayları, bilim şenliği, bölge sanayicileri ile iletişim, eğitim toplantıları ve panelistlik eğitimleri düzenlenecektir.
Toplantı dilek ve temenniler ile araştırmacıların konu hakkındaki soruları cevaplanarak sonlandırılmıştır. 

Ek Resimler
Bu içerik 24.11.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1965 kez okundu.