TÜBİTAK-ARDEB DESTEKLİ PROJE ÜRETME KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI PROJESİ

TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması Projesi toplantısı 22 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Recep Duymaz ve Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Proje Ekibi; yürütücü Prof. Dr. Mustafa İnan ve araştırmacılar Prof. Dr. Burçin Erdoğu, Prof. Dr. Ahmet Ulugöl, Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Uzm. Burcu Özer’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük; “Çağımızda ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ürettikleri bilim ile doğrudan ilişkilidir. Ülkemizde bilim üretimine en büyük destek TÜBİTAK kaynaklarından verilmekte olup, bu çerçevede 2014 yılı başında kurum tarafından Trakya Üniversitesinin de dahil olduğu 30 üniversiteye AR-GE projesi üretme kapasitelerinin artırılması faaliyetlerinde bulunmalarına yönelik özel bir çağrı gönderildi. Burada hedef alt yapı ve akademik personel bakımından belli bir gelişmişlik düzeyinde olan ve AR-GE projesi üretme potansiyeli bulunan üniversiteleri harekete geçirmekti. Trakya Üniversitesi de bu çağrıya cevaben deneyimli bir ekip oluşturarak bir projeyle TÜBİTAK’ın çağrısına yanıt verdi. TÜBİTAK kendisine gönderilen 24 başvurudan 8’ini desteklemeye değer buldu ve üniversitemiz de bu grubun içinde yer aldı. Böylelikle 2 yıl boyunca sürdürülmesi planlanan Trakya Üniversitesi’nin TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması başlıklı çalışma 01 Eylül 2014 tarihinden itibaren başlatılmış oldu” dedi.

Üniversitemizin Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için her yıl 5 Milyon TL’ye yakın bütçe ayırdığını kaydeden Rektörümüz, TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması Projesi ile TÜBİTAK fonlarından daha fazla yararlanılacağını ve Üniversitemizin daha fazla Proje üreteceğini sözlerine ekledi.

Rektörümüz Üniversitemiz bünyesinde TÜBİTAK-ARDEB birimi kurulduğunu söyleyerek üretilen projelerin sanayiciler ile işbirliği yapılarak ülkemizin hizmetine sunulacağını söyledi.  Rektörümüz akademisyen ve öğrencilere proje hazırlama eğitimleri verileceğinin de altını çizerek, üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyenlerin alacağı panelist eğitimi ile TÜBİTAK projelerinde hakem olarak görev yapacağını belirtti. 

Ek Resimler
Bu içerik 23.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 691 kez okundu.