TÜBİTAK'TAN İKİ PROJEYE DESTEK

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun Yürütücüsü olduğu, TÜBİTAK 2229-Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında “Tıp Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi” isimli etkinlik projesi 37.344,00 TL bütçe ile kabul edildi. Bu proje ile; Geleceğin bilim insanlarının, güncel bilim ve bilim eğitimi uygulamaları ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmak, farkındalık ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacı ile 29 Ekim-01 Kasım 2015 tarihleri arasında “Tıp Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi” etkinliği gerçekleştirilecektir.

Ayrıca Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun araştırıcı olduğu, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Çapanoğlu Güven’in yürütücü olduğu “In vitro ve in vivo modeller ile siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin incelenmesi” başlıklı ve 59.700,00 TL bütçeli projeleri de TÜBİTAK- 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.
Bu içerik 11.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 718 kez okundu.