ÜNİVERSİTEMİZ VE MERİÇ KAYMAKAMLIĞI İŞ BİRLİĞİ- PROJE TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde, Meriç Kaymakamı Erinç Demir başkanlığında, Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, T.Ü. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Aytaç, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Eryener, Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, Meriç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Serdar Daltaban, T.Ü. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Uzm. Serdar Özer ve Uzm. Burcu Ören Özer’in katılımı ile Meriç İlçesi için proje fikirleri konusunda T.Ü. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda 13 Aralık 2017 tarihinde toplantı gerçekleştirildi.
 
Toplantıda INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İş Birliği Programı dâhilinde Avrupa Birliği’ne ve ulusal fon kaynaklarına sunmak üzere atık maddeler, sivrisinek ile biyolojik mücadele, tarımsal alanlarda alternatif enerji üretimi ve Meriç yer fıstığının markalaşması konularında proje önerileri görüşüldü. Üniversite – Kamu işbirliği çerçevesinde ortak fikirler hakkında proje konularının önümüzdeki dönemlerde ilgili fon sağlayıcı kuruluşlara sunulması planlandı.
 
Meriç Kaymakamı Erinç Demir bölge ve ülkemiz için önemli bir yerde olan Trakya Üniversitesi ile ortak projeler üretmenin Meriç bölgesi için oldukça fayda sağlayacağını, kamu olarak her türlü desteğe açık olduklarını vurguladı.
 
Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin Meriç ilçesi ve Edirne için önemli sorunlardan olan tarımsal ilaç ambalajları ve sivrisinek ile mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduklarını aktardılar. 
 
T.Ü. Biyoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe ve Dış İlişkiler Uyg. ve Arş. Mrkz. Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz bilimsel çalışmaların bölgeye ve ülkeye faydalı olması adına Üniversite olarak destek vereceklerini dile getirdi.
 
Proje hazırlığı konusunda Uzm. Serdar Özer hibe başvurusu döneminde ikili iş birlikleri ile ulusal ve uluslararası boyutta gerek Üniversitemiz için gerekse Meriç İlçesi için faydalı projelerle destek olacaklarını dile getirdi. 
 Resimler
Bu içerik 14.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 622 kez okundu.