YTB 11. İnsan Hakları Eğitim Programına Başvurular Başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), “11. İnsan Hakları Eğitim Programı” ile yurt dışındaki Türk öğrencilerini Fransa’nın Strazburg şehrinde buluşturuyor. Program kapsamında öğrenciler, insan hakları, ayrımcılık, uluslararası kuruluşların işleyişi gibi alanlarda alacakları eğitimin yanında Strazburg’taki uluslararası kuruluşları tanıma fırsatı bulacaklardır.

25 Şubat-3 Mart 2019 tarihleri arasında Strazburg’ta düzenlenecek “11. İnsan Hakları Eğitim Programı” kapsamında, ulusal ve uluslararası alanda deneyimli uzmanlar tarafından ayrımcılık, nefret suçları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapısı ve başvuru usulü gibi konularda verilecek teorik eğitimin yanında sivil savunuculukla ilgili tecrübe paylaşımları gerçekleştirilecektir. Program kapsamında ayrıca Strazburg’taki uluslararası kurumlar ziyaret edilecektir. Eğitim programı birçok ülkeden gelecek katılımcılar arasında ağ oluşturma fırsatı sunacaktır.

Program dili Türkçe olacaktır.

Başvurular 31 Ocak 2019 tarihine kadar online olarak basvuru.ytb.gov.tr sayfasından alınacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.
Bu içerik 28.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 288 kez okundu.