YTB 3 MALİ DESTEK PROGRAMI İLAN ETTİ

PROJE DESTEKLERİ

Yurtdışı Türkler ve akraba Topluluklar Başkanlığı,  yurtdışında yaşayan vatandaşlar, kardeş topluluklar ve ülkemizde burslu olarak öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, yurtiçinde veya yurtdışında kurulmuş, tüzel kişiliği haiz, kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, uluslararası kuruluşlar, düşünce kuruluşları ve araştırma merkezlerine proje bazlı mali destekler sağlamaktadır. 2011 yılından itibaren 70’in üzerinde ülkede 1000’den fazla proje desteklenerek başvuru sahiplerine 100 milyon TL’ye yakın mali destek sağlanmıştır.
 
2017 Mali Destek Programları
 
Yurtdışı Türkler ve akraba Topluluklar Başkanlığı, 2017 yılında yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik 3 farklı mali destek programını ilan ediyor. Vatandaşlarımızla ilgili çeşitli alanlarda geliştirilmiş olan programlar aşağıda yer almakta olup her bir program için ilan edilen başvuru döneminde, proje.ytb.gov.tr adresi üzerinden online olarak başvuru yapılabilecektir.  
 
Proje başvuruları, sadece proje.ytb.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.  Başvuru yapılabilmesi için bir defaya mahsus gerekli kurumsal bilgilerin girilerek sisteme üye olunması gerekmektedir. Kurumsal kimlik sayfalarındaki her alanın doldurulması zorunlu olmamakla birlikte hem mali desteklerin yanında sağlanacak idari desteklere (eğitim, atölye çalışmaları vb.) ilişkin verilerin elde edilmesinde, hem de projelerin değerlendirilmesinde bu bilgiler büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle mevcut veriler çerçevesinde tüm alanların doldurulması önem taşımaktadır.
 
Önemle vurgulamak istediğimiz bir diğer husus, başvuru yapılmak istenen programın başvuru rehberinin başvuru öncesinde dikkatli bir şekilde okunmasıdır. 

Proje hazırlama sırasında dikkat etmeniz gereken hususlar için lütfen tıklayınız.

2017 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

Yurtdışı Vatandaşlar

Programın adıBaşvuru DönemleriBaşvuru Rehberi
Çift Dilli Eğitimi Destek Programı 1 Nisan - 1 Haziran
Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri 
Programı [Yurtdışı Vatandaşlar]
I.  Dönem: 20 Mart - 14 Nisan 
II. Dönem: 1 - 29 Eylül
Haftasonu Okulları Programı 1 Nisan - 1 Haziran

Bilgi sistemine ulaşmak için tıklayınız.
Bu içerik 24.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 978 kez okundu.